четвер, 24 березня 2016 р.

Фізика для малюків

     22.03 учні 2-6 класів завітали до кабінету фізики, щоб поговорити про науку,  без якої у нас не було б даху над головою і  їжі на столі, науку, що дала нам тепло і  світло, транспорт і  зв’язок, науку, що зуміла пояснити, чому світить сонце і йде дощ, чому буває день і ніч, літо і зима, науку, у якої славне минуле,  бурхливе сьогодення і  світле майбутнє. А ім’я тій науці – ФІЗИКА!
    Фізика у перекладі  на українську  мову означає природа. Отже, фізика-одна з найважливіших наук про природу. І хоч наука ця про неживу природу, вона приносить велику користь нам, людям,  живим,  розвинутим істотам.
  Учні будуть вивчати цю науку лише через декілька років,  та зібрались  тут не просто, а щоб  познайомитись з цією нелегкою наукою. Учні 7 класу вивчають фізику уже 7 місяців, і вони вирішили розповісти та показати, що вже вміють.
      7 клас добре підготувались до зустрічі з малюками, спочатку у віршованій формі розповіли про взаємодію тіл, а також де у побуті можна зустріти фізику. Продовжили урок юні фізики цікавими дослідами з оригінальними назвами: «Стакан, що не розбивається», «Чи можна носити воду у ситі?», «Як розбагатіти знаючи закони фізики», «Куля чарівниця», «Вийти сухим із води» та «Чому не дружить вода з олією».  Кожен учень показував і пояснював свій дослід. Школярі мали змогу брати участь у експерименті, що їм дуже сподобалось.

























Немає коментарів:

Дописати коментар